Παραγωγική διαδικασία

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εξειδικευμένες διαδικασίες
για μέγιστη απόδοση καρπού

Βήμα 1
Παραλαβή του καρπού

Βήμα 2
Πλύσιμο και ζύγισμα

Στο πρώτο στάδιο της επεξεργασίας, οι ελιές καθαρίζονται από φύλλα, κλαδιά και ξένες ύλες, ενώ παράλληλα πλένονται σχολαστικά.
Στη συνέχεια, ζυγίζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ακριβής ποσότητα πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.

Βήμα 3
Σύνθλιψη και μάλαξη

Οι καθαρές ελιές εισέρχονται στον σπαστήρα, όπου συνθλίβονται για να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα.
Αυτή μεταφέρεται στον μαλακτήρα, όπου θερμαίνεται ήπια έως 27°C και αναδεύεται για περίπου 30 λεπτά.
Η διαδικασία αυτή βοηθά στη βέλτιστη απελευθέρωση των φυσικών ελαίων του καρπού.

Βήμα 4
Διαχωρισμός ελαιόλαδου

Η πάστα ελιάς εισέρχεται στον οριζόντιο διαχωριστήρα (Decanter), όπου το ελαιόλαδο διαχωρίζεται από τον πυρήνα με τη μέθοδο «Διαχωρισμού δύο φάσεων».

Βήμα 5
Διαύγαση ελαιόλαδου

Το ελαιόλαδο διοχετεύεται στον κατακόρυφο διαχωριστήρα.

Βήμα 6
Αποθήκευση ελαιόλαδου

Μετά τον διαχωρισμό και τη διαύγαση, το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

Ανακαλύψτε τον τόπο που γεννά την ποιότητα

Η γεωγραφική τοποθεσία του ελαιοτριβείου μας στην εύφορη γη της Μεσσηνίας, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε ελαιοπαραγωγούς από τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς.