ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εξειδικευμένες διαδικασίες
για μέγιστη απόδοση καρπού
Βήμα 1
Παραλαβή του καρπού
Οι ελιές συλλέγονται προσεκτικά και μεταφέρονται καθημερινά στο ελαιοτριβείο, αμέσως μετά τη συγκομιδή. Αποθηκεύονται προσωρινά, διατηρώντας τη φρεσκάδα τους, έως ότου ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας.
Βήμα 2
Πλύσιμο και ζύγισμα
Στο πρώτο στάδιο της επεξεργασίας, οι ελιές καθαρίζονται από φύλλα, κλαδιά και ξένες ύλες, ενώ παράλληλα πλένονται σχολαστικά.
Στη συνέχεια, ζυγίζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ακριβής ποσότητα πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.
Βήμα 3
Σύνθλιψη και μάλαξη
Οι καθαρές ελιές εισέρχονται στον σπαστήρα, όπου συνθλίβονται για να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα.
Αυτή μεταφέρεται στον μαλακτήρα, όπου θερμαίνεται ήπια έως 27°C και αναδεύεται για περίπου 30 λεπτά.
Η διαδικασία αυτή βοηθά στη βέλτιστη απελευθέρωση των φυσικών ελαίων του καρπού.

Βήμα 4
Διαχωρισμός ελαιόλαδου
Η πάστα ελιάς εισέρχεται στον οριζόντιο διαχωριστήρα (Decanter), όπου το ελαιόλαδο διαχωρίζεται από τον πυρήνα με τη μέθοδο «Διαχωρισμού δύο φάσεων».
Αυτή η σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία επιτρέπει την εξαγωγή του ελαιόλαδου χωρίς υπερβολική χρήση νερού, διατηρώντας αναλλοίωτα τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Ο υγρός πυρήνας που προκύπτει αξιοποιείται περαιτέρω για την παραγωγή πυρηνέλαιου και πυρηνόξυλου, συμβάλλοντας στη βιώσιμη διαχείριση των υποπροϊόντων.
Βήμα 5
Διαύγαση ελαιόλαδου
Το ελαιόλαδο διοχετεύεται στον κατακόρυφο διαχωριστήρα.
Εκεί με τη βοήθεια ελάχιστης ποσότητας νερού (έως 27°C) απομακρύνονται τυχόν υπολείμματα υγρασίας και ξένων υλών.
Το τελικό προϊόν αποκτά την καθαρότητα, το φυσικό άρωμα και τη λαμπερή όψη που το χαρακτηρίζουν.
Βήμα 6
Αποθήκευση ελαιόλαδου
Μετά τον διαχωρισμό και τη διαύγαση, το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενες συνθήκες.
Οι δεξαμενές είναι εξοπλισμένες με σύστημα αζώτου, που προστατεύει το ελαιόλαδο από την οξείδωση, διατηρώντας τη φρεσκάδα, το άρωμα και τα θρεπτικά του συστατικά μέχρι την τυποποίηση.

Βήμα 1. Παραλαβή του καρπού

Βήμα 2. Πλύσιμο και ζύγισμα

Βήμα 3. Σύνθλιψη και μάλαξη

Βήμα 4. Διαχωρισμός ελαιόλαδου

Βήμα 5. Διαύγαση ελαιόλαδου

Βήμα 6. Αποθήκευση ελαιόλαδου
Ανακαλύψτε τον τόπο που γεννά την ποιότητα
Η γεωγραφική τοποθεσία του ελαιοτριβείου μας στην εύφορη γη της Μεσσηνίας, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε ελαιοπαραγωγούς από τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς.
